Rijschool vinden

Naast de informatie de we op deze site bieden over het theorie en de praktijk, helpen we je ook graag bij het zoeken van een goede rijschool voor het behalen van je scooter rijbewijs. Kies je voor een particuliere rijschool bij jou in de buurt of ga je bij een grotere rijschool je praktijk voor je scooter rijbewijs halen? Op deze pagina geven we je een aantal tips waar je op moet letten en hebben we een aantal sites waar je rijscholen voor het behalen van je scooter-praktijk kunt vergelijken.

Waar op letten?

Voordat je begint met zoeken van de goedkoopste rijschool, raden wij aan om telkens bij een aantal punten stil te staan als je een rijschool tegen komt.

  • Hoe groot is de rijschool? (Zie ook “Particuliere of grote rijschool”, verderop deze pagina).
  • Wat als mijn rij-instructeur ziek is? Is er een vervanger of moet je langer wachten tot je jouw scooterrijbewijs kan halen?
  • Wat als je een keer niet kan? Kan de afspraak verplaatst worden of worden hiervoor kosten in rekening gebracht?
  • Hoeveel rijlessen hebben anderen nodig voor het behalen van hun rijbewijs AM?
  • En daarnaast, wat is het slagingspercentage van de rijschool?
  • Hoe denken vrienden/kennissen/familie over de rijschool? Of staan er recensies over de rijschool op internet?

Particuliere of grote rijschool?

De rijscholen die we op dit moment in Nederland hebben zijn te verdelen in twee categorien. De particuliere rijscholen waarbij je lest bij de eigenaar van de rijschool en de grote rijscholen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ANWB. Er zitten aan beide punten een aantal plus- en minpunten die je kunt afwegen als je op zoek gaat naar een rijschool.
Waarom een particuliere rijschool?
Eigenaren van particuliere rijscholen willen graag een goede reputatie. Zij zijn immers eigen baas en als ze hoog zijn aangeschreven, krijgen ze veel nieuwe klanten. Daarom streven ze er in het algemeen naar om er voor te zorgen dat jij snel kan afrijden. Dit uit zich bijvoorbeeld in betere lessen. Daarnaast is het contact vaak iets persoonlijker wanneer je bij een particuliere rijschool lest.
Een nadeel is dat er weinig particuliere rijscholen zijn waarbij het mogelijk is om een scooter- of brommercertificaat te behalen.
Waarom een grote rijschool?
Indien jouw vaste rij-instructeur ziek is, is er mogelijk iemand anders in het bedrijf die met jou kan lessen.

Rijscholen scootercertificaat

Nu we weten waar we op moeten letten bij het zoeken naar een rijschool, kunnen we de zoektocht beginnen. Er zijn twee sites waar een groot aantal rijscholen op staan. Daarnaast staan bij de rijscholen een beoordeling en het slagingspercentage.
Wil je op zoek naar een rijschool aan de hand van een beoordeling? Ga dan naar de volgende website:
Rijschoolregister.nl
Wil je het slagingspercentage weten per rijschool? Bekijk dan deze site:
Rijscholen-overzicht.nl