Scooter rijbewijs praktijk

Als jij de theorie voor een scooter rijbewijs hebt behaald, mag je in de praktijk gaan bewijzen dat je waardig genoeg bent voor een scooter rijbewijs. De belangrijkste vraag, wanneer je aan het praktijk examen denkt dat hoort bij je scooterrijbewijs, is natuurlijk: Hoe gaat dit in zijn werk? En wat is eigenlijk het slagingspercentage bij het bromfietsrijbewijs?

Toetsing praktijk Scooter rijbewijs

Het praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten. Van tevoren maak je kennis met de examinator. Dit is de persoon die jou  gaat beoordelen. Deze legt dan ook uit hoe het examen gaat verlopen.

Bij het praktijkexamen vragen veel mensen zich af: Waar wordt op beoordeeld?
Tijdens het praktijkexamen rij je een route die 25 á 30 minuten duurt. Je wordt hierbij beoordeeld op jouw deelneming aan het verkeer. De kandidaat wordt gevolgd door de examinator. Ook de instructeur mag op een eigen bromfiets meerijden bij het examen.

Zoals eerder genoemd bedragen de kosten voor het praktijkexamen €104,-. Op internet zijn veel aanbiedingen te vinden, voor pakketten met vier lessen en een praktijkexamen. Wanneer je meer lessen nodig hebt, kun je deze aanvragen. De kosten worden dan natuurlijk wel hoger.

Slagingskans

Over de slagingskans bij het bromfietsrijbewijs is niet zoveel bekend. Wel zijn er cijfers over het jaar 2010. In deze cijfers is te zien dat het aantal geslaagden vanaf maart 2010 gezakt is ten opzichte van september 2010. In maart 2010 slaagde 83,4%, terwijl in september 2010 77,7% slaagde.

Natuurlijk hangt de slagingskans ook af van de rijschool waarbij je lest. Daarbij kun je denken aan het aantal lessen dat gegeven wordt, voordat er examen wordt gedaan. Maar ook de instructeur en zijn lesmethodes zijn van invloed op het slagingspercentage.